HTML

TorrentVilág

Torrentekkel kapcsolatos információ, hasznos információk.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

nCore - Razziák következményei... lesznek egyáltalán?

2010.06.23. 13:29 Skin

A torrenttársadalmat már egy ideje foglalkoztatja, hogy mi lesz kedvenc oldalukkal. Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, de hivatkozva a hivatalos nCore-blogra (http://ncorenews.blogspot.com), hagyjuk ezt a staff-ra, hiszen ők látják, mikor és hogyan képesek a szolgáltatást visszaállítani. Nem szabad követelőznünk, hiszen sokan el sem tudjuk képzeli, mi folyik a háttérben, mi csak köszönetet tudunk nekik mondani mindazért, amit tettek, és amit a jövőben tenni fognak. Úgy gondolom minden intézkedésük a torrenttársadalom, ezen belül (nyugodtan mondhatom) nCore-társadalom érdekeit fogák szolgálni. Továbbá kiterjeszteném utóbbi kijelentéseme az összes olyan oldalra is, mely érintett volt a múlt heti akciókban.

De miért is érdekük a jogvédőknek az ehhez hasonló razziák? Nekik mi hasznuk belőle? Nem árulok el nagy titkod, de - mint minden más az életben - ez is a pénzről szól. Sajnos. Kíváncsi lennék arra, hogy az a mókus, aki a Proart nevében nyilatkozott a híradóknak, mennyit szakít le havonta, mennyit kap jogvédőként. Kinek a jogait védi egyáltalán? Azoknak az énekeseknek a "jogait", akiknek csak meleg levegő jön ki a torkukon? Mert valljuk be, a magyar könnyűzenei élet "csillagai" nem a hangjuk miatt tündökölnek. Tisztelet természetesen a kivételnek. Az eladott nem műsoros CD-k után járó bevételek természetesen (a jogvédők mellett) a "zenészeket" illetik. Nekem is van egy kedvenc együttesem, melynek összes CD-je (dedikálva) ott pihen a polcomon, de a többiért nem vagyok hajlandó fizetni. Minek fizetni, ha azt ingyen is megkaphatom? És tényleg, köztudott, hogy a fájlmegosztás nem feltétlen tartozik a legális folyamatok tárházába. Viszont ki az, aki megteheti, hogy minden hónapban megvásárol 2-3-4 db CD-t? A mai magyar fizetések alapján a társadalom csak egy kis része engedheti ezt meg. De ugyanez mondható el a mozijegyek kapcsán is. A mézeskosárból kiesett (nincs diákigazolvány) embereknek majdnem -vagy már több? -1000 Ft-ot kell fizetni egy jegyért. Ha egy 5 tagú család megy, akkor ez szorozódik. Egy másfél-két órás élményért sok embernek sok az 5000 Ft. És akkor még nem vettél kötelező "tukmált" cuccokat, mint pl. a kóla + popcorn a családnak. Egyszerűbb otthon, kényelmesen a hatalmas tv előtt megnézni az 5-10 perc alatt lehúzott filmet. Nem fog a razzia miatt a CD-kből származó bevétel és mozijegyek eladása utáni bevétel nőni. A toorentesek mindig találtak kiutat a válságból, hamarabb megoldottak mindent, ha beütött a krach. Persze most ez számunkra is új, hisz ilyen nagy rajtaütés még sosem volt. Ez kihívást jelent az oldalak üzemeltetőire, valamint ránk is, akik folyamatosan várják vissza szeretett oldalainkat.
A jogvédőknek ez a razzia egy nagyon jó erőfitogtatás, amitől sokan elrettennek, bezárják kapuikat, elhallgatnak egy kis időre. Szerény nyomott véleményem szerint nem szabad elrettennünk tőlük. Nem fognak egy egész társadalommal szembemenni. Ha meg szembemennek, akkor marha nagy fába vágják a fejszét, ám a fejsze törni fog. Ezt biztosra mondom. Ugyanúgy, mint a külföldi jó példák is mutatják, a jogvédők nem tudják akaratukat lenyomni az emberek torkán. Eddig is voltak kisebb-nagyobb "razziák", mindig voltak viharok, mely felzavarták az állóvizet, de mindig visszaállt a rend. Remélem, most is így fog ez történni: visszatér az nCore, az 1st és a többi oldal is.

Lehet elfogult vagyok, eddiig mindösszesen 3 torrent oldalon voltam fent. Nem akarok újra regisztrálni, én a régi megszokot, kitűnő minőségű oldalakat szeretném újra látogatni! Bízom benne, hogy erre nem kell sokat várnunk, a közel jövőben minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

A staffoknak pedig azt üzenném, hogy kitartás, több tízezer ember veletek van, szurkol értetek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://torrentvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr772103705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása